Tõnis Oja • 7. oktoober 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Balti börsidel jätkub suur väljamüük

Eile jätkus Balti börsidel suur aktsiate väljamüük. Tallinna börsil kukkusid aktsiate hinnad üle nelja, Riia ja Vilniuse börsidel peaaegu kaheksa protsenti.

Tallinna börsi kümne enamkaubeldava aktsia hinnaliikumist peegeldav Äripäeva indeks kukkus taas alla 1000 punkti taseme - täpsemalt 4,31 protsenti 977,92 punktini. Nii madal oli indeks viimati 2004. aasta septembris. Äripäeva arvutatava Balti börside indeksi B30 väärtus kukkus koguni 7,03 protsenti 119,95 punktini. Riia börsiindeks kukkus 7,56 ning Vilniuse börsiindeks koguni 7,98 protsenti.

Tallinna börsil olid suurema müügilaine all jaekaubandusettevõtted Tallinna Kaubamaja ja Baltika, aga ka Eesti Telekomi aktsiad. Kaubamaja aktsia hind kukkus 7 protsenti 58,67 kroonini. Nii madal oli väärtpaberi hind viimati 2006. aasta juulis. Aktsia käive oli 17,9 miljonit krooni.

Praktiliselt samasuguse käibe sai Eesti Telekomi aktsia, mille hind langes 4,8 protsenti 90,75 kroonini. Baltika aktsia odavnes 2,6 protsenti 23,16 kroonini. Väärtpaberi käive oli 8,5 miljonit krooni. Arvestatava käibega aktsiatest tegi suurima kukkumise Arco Vara aktsia, mille hind kukkus 11,4 protsenti 4,85 kroonini.

Leedu börsil kukkus TEO aktsia hind 6,15 protsenti 1,68 litini. Märkimisväärselt odavnesid seal kõik põhinimekirja aktsiad.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt