Tõnis Oja • 8. oktoober 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kolme päevaga haihtus 5 miljardit

Selle nädalaga olen kokku lugenud miljardeid, mis Tallinna börsil päevas haihtub. Ei pääsenud sellest nüüdki. Selle nädala kolme kauplemispäevaga on börsilt haihtunud 5 miljardit krooni investorite ja börsiettevõtete suuromanike vara. Isegi juhul, kui aktsiate hinnalangus peatub, võtab kaotatud investeeringute tagasitegemine kaua aega.

Eile börsil toimunut võiks nimetada paanikailminguks, aga erinevalt muu maailma börsidest Tallinnas päris paanikaks siiski ei läinud. Käibed olid mõõdukad, vaid Eesti Telekomiga tehti kauplemispäeva teisel poolel läbi mõned plokktehingud, mis andsid aktsia käibeks 24 miljonit krooni. Aktsia hind langes 5,17 protsenti 86,06 kroonini. Nii madal oli telekomifirma väärtpaber viimati 2003. aasta märtsis. Eesti Telekomi turuväärtus on sel nädalal kukkunud 1,6 miljardit krooni võrra 11,9 miljardi kroonini.

Tallinna Kaubamaja ja Olympic EG aktsiate hinnad kukkusid 12 protsenti vastavalt 51,63 ja 17,68 kroonile, mis Olympicu puhult tähendab selle lähenemist ühele eurole. Mõlema aktsia käive oli eile üle 3 miljoni krooni.

Enam kui miljoni kroonise päevakäibe said Tallinki ja Baltika aktsiad, mille hinnad kukkusid vastavalt 9,3 protsenti 6,10 kroonile ning 8,8 protsenti 21,12 kroonile. Tallinki turuväärtus on kahanenud 4,1 miljardile kroonile, mis on võrdne mõne laeva maksumusega.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt