Kolme päevaga haihtus 5 miljardit

Tõnis Oja 09. oktoober 2008, 00:00

Selle nädalaga olen kokku lugenud miljardeid, mis Tallinna börsil päevas haihtub. Ei pääsenud sellest nüüdki. Selle nädala kolme kauplemispäevaga on börsilt haihtunud 5 miljardit krooni investorite ja börsiettevõtete suuromanike vara. Isegi juhul, kui aktsiate hinnalangus peatub, võtab kaotatud investeeringute tagasitegemine kaua aega.

Eile börsil toimunut võiks nimetada paanikailminguks, aga erinevalt muu maailma börsidest Tallinnas päris paanikaks siiski ei läinud. Käibed olid mõõdukad, vaid Eesti Telekomiga tehti kauplemispäeva teisel poolel läbi mõned plokktehingud, mis andsid aktsia käibeks 24 miljonit krooni. Aktsia hind langes 5,17 protsenti 86,06 kroonini. Nii madal oli telekomifirma väärtpaber viimati 2003. aasta märtsis. Eesti Telekomi turuväärtus on sel nädalal kukkunud 1,6 miljardit krooni võrra 11,9 miljardi kroonini.

Tallinna Kaubamaja ja Olympic EG aktsiate hinnad kukkusid 12 protsenti vastavalt 51,63 ja 17,68 kroonile, mis Olympicu puhult tähendab selle lähenemist ühele eurole. Mõlema aktsia käive oli eile üle 3 miljoni krooni.

Enam kui miljoni kroonise päevakäibe said Tallinki ja Baltika aktsiad, mille hinnad kukkusid vastavalt 9,3 protsenti 6,10 kroonile ning 8,8 protsenti 21,12 kroonile. Tallinki turuväärtus on kahanenud 4,1 miljardile kroonile, mis on võrdne mõne laeva maksumusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing