Hull teadus: Robotkoer tutvub koeraga VIDEO

09. oktoober 2008, 09:21

Reto Schneideri äsjailmunud raamat The Mad
Science Book (Hull teadus) koondab kaante vahele mõned veidraimad
teaduseksperimendid ja –katsed. Ajakirja New Scientist tarbeks valis ta välja
üheksa isiklikku lemmikut.

Esimene valitu on sari eksperimente 2003. aastast, mil Ungari Budabesti Eötvös Lor?ndi ülikooli teadlased koostöös Pariisis asuva Sony arvutiteaduste labori teadlastega püüdsid välja selgitada, kas koerad suudavad omaks võtta Sony toodetud robotkoer AIBOt. Eksperimendi kohta ilmus isegi teadusartikkel, mis kirjeldas AIBOga kokkuviidud koerte käitumist tavaolukordades ja siis, kui robot lasti lahti koera toidukausi juures. Igatahes oli tulemus väga ühene: koerad ei võta robotkoeri mingil juhul omasugustena.

Loe ka:Hull teadus: Psühhonaut

Vaata eksperimendivideot!


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2008, 09:21
Otsi:

Ava täpsem otsing