Toorainefondides raha põleb

09. oktoober 2008, 11:05

Veel selle aasta alguses soovitasid peaaegu
kõik spetsialistid investeerida toorainetega seotud fondidesse, nüüd aga põleb
investorite raha heleda leegina, kirjutab The Wall Street Journal.

Viimase kolme kuuga on toorainefondid (ka meie spetsialistide poolt tugevasti propageeritud börsil kaubeldavate fondid ehk ETF’id) kaotanud keskmiselt 26 kuni 44 protsenti oma väärtusest, selgub investeerimisfondidele spetsialiseerunud uudisteagentuuri Lipper koostatud statistikast.

Toorainehinnad on alates suvest teinud läbi tugeva languse. Nafta hind on kolme kukkunud kolme kuuga 35 protsenti, aga väärismetallid hõbe ja plaatina vastavalt 34 ja 49 protsenti, kirjutab ajaleht. Ainus metall, mis on suutnud oma hinda hoida, on kuld.

Toorainetega seotud fondid muutusid viimastel aastatel väga populaarseks, mistõttu loodi neid ka väga intensiivselt juurde. Lipperi poolt jälgitavas 154 toorainetega seotud fondist (nii avatud investeerimisfondist kui ka börsilkaubeldavast fondist) asutati umbes 70 viimase kahe aasta jooksul. Nende varade maht on kokku umbes 119 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2008, 13:03
Otsi:

Ava täpsem otsing