Kantselei direktor: süü või süütuse selgitab uurimine

10. oktoober 2008, 17:25

Riigikogu Kantselei direktor Heiki Sibul
ütles Andres Metsaveere altkäemaksu kahtlusest rääkides, et seda kas tänaseks
juba endine ametnik direktoris kahtlust ei äratanud ning tema süü või süütuse
peab selgitama uurimine.

Kas teil tekkis kunagi kahtlusi tema suhtes? „Ei, selle kahtluse saime teada eile kaitsepolitseilt,“ ütles Heiki Sibul aripaev.ee-le.

Kas usute, et ta on süüdi või süütu? „Ei seda peavad uurimisorganid kindlaks tegema, senikaua ei saa kedagi süüdi mõista. Hetkel on tegemist kahtlustusega ja las uurimisorganid teevad oma tööd ja meie teeme igati kaastööd sellel alal.“

Sibul iseloomustas riigikogu kantselei haldus- ja remonditalituse juhataja Andres Metsaveert kui tublit töömeest ja mitte kõige paremat suhtlejat. „Jah, see on eripära - ta rohkem tegi, kui rääkis,“ ütles Sibul.

Kantselei direktor nägi Metsaveer viimati eile, kui mees lahkumisavalduse lauale pani. „Tema väitis, et säästmaks tööandjat ehk meid ja lahkumisavalduse ma ka rahuldasin, nii et tänasest ta enam meie majas ei tööta,“ nentis Sibul. Avalduse kirjutas Andres Metsaveer pärast seda, kui kaitsepolitsei tema juurde tuli.

Kuidas Andres Metsaveerel töökaaslastega läbisaamine oli, seda Sibul ei teadnud, kuid lisas, et Andres Metsaveer on 15 aastat riigikogu kantseleis töötanud selle aja jooksul Toompea lossi korda teinud. „See on üks tema suurtöö olnud,“ lisas direktor.

Uue inimese otsingutega veel alustatud pole, Sibula sõnul on kõik veel liiga värske. Küsimusele, kas võtaksite Metsaveere tagasi, kui ta avaldaks soovi, vastas direktor, et enne peab uurimine lõppema ja siis saab sellistele küsimustele vastata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2008, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing