Riigikogu ametnik lasi end ära osta

12. oktoober 2008, 10:29

Riigikogu kantselei haldustalituse endine
juhataja Andres Metsaveer võttis väidetavalt altkäemaksu kahelt ettevõttelt, kes
on viimase paari aasta jooksul sõlminud kantseleiga mitu ehituslepingut.

Kaitsepolitsei pidas Metsaveere kinni ja korraldas neljapäeval riigikogu kantseleis läbiotsimise, kirjutas Eesti Päevaleht. Kahtlustuse kohaselt võimaldas mees korduva varalise ja muu soodustuse eest kahele ettevõttele eelistingimusi riigikogu kantselei poolt välja kuulutatud ehitushangetel osalemisel.

“Millisel ajavahemikul ja mis summades altkäemaksu võeti, on veel selgitamisel,” lausus riigiprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu. Kas prokurör taotleb Metsaveere vahi alla võtmist, polnud eile pärastlõunal tema sõnul veel selge. Mäesalu kinnitas, et samas asjas, altkäemaksu andmises, on kahtlustatavana üle kuulatud ka kahe ehitusfirmaga seotud isikud. Mis ettevõtetega on tegu, ta avaldada ei soovinud.

Riigihangeteregistrit ja riigikogu kantselei sõlmitud lepingute nimekirja analüüsides jääb aga pinnale kaks ettevõtet: Limbergi Ehituse OÜ ja OÜ Tonerek Ehitus. Mõlemad on viimase kahe aasta jooksul olnud edukad kantselei korraldatud riigihangetes ja sõlminud asutusega mitu ehitusalast lepingut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2008, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing