ÄP fototoimetus • 12. oktoober 2008
Jaga lugu:

Lugeja arvab

Iga kolmas BIGist laenaja raskustesOlen kogu aeg imestanud, et tõesti leidub nii rumalaid inimesi, kes sellisele asutusele oma raha usaldavad. See on puhtalt "lolli raha" peal üles ehitatud asutus.BIG on olnud väga edukas pank. Ennem tasub Swedbanki pankrotti loota. Kodanikud lahendavad oma finantsilisi probleeme ikka primaarselt pankade kaudu. Kui oma suuremaid rahasuummasid kulutada ei oska, tasub 8% peal hoida küll, garantiidega seotult.BIG oma küllaltki agressiivse reklaamiga tekitas juba varem küsimusi. Tegemist on ju sisuliselt pärispanga ja kiirlaenukontori hübriidiga.Selge see, et BIGi ärimudel ei näe ette, et kõik laenud tagastatakse. Vingetest protsentidest pole aga kasu, kui raha ainult arvestuslikuks jääb. Kas "ajalooline viivislaenude hea tootlus" ka tulevikus jätkub, ei ole väga kindel.Milleks asjata paanikat tekitada? Äripäevast on raske aru saada. Tasub lugeda finantsinspektsiooni kommentaari (www.fi.ee).Kas tohutu rahalise ressursi andnud suurinvestorid on huvitatud võlakirja tähtaegasid pikendama, kui hapud laenud jätkavad kasvamist?

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas