ÄP fototoimetus • 14. oktoober 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Üks küsimus: Miks peaks ametnikel olema rohkem hüvesid?

Ilmar Oja, ASi Effex juhatuse liige

Ei peagi, ei tohigi. Miks peaks neil rohkem hüvesid olema? Miks nad paremad on kui teised? Töö nagu iga teinegi. Inimesed nagu kõik teisedki. Eestis on kolmandik ametnikke üleliigsed.

Mai Parras, ASi Linette juhatuse esimees

Mina küll ei tea, miks peaks? Võib-olla mõne ameti puhul võib olla rohkem hüvesid, näiteks sisejulgeolekuga seotud kohtadel. See on nagu ettevõtteski, et ärisaladuste teadjatele on teatud majanduslikud hüved selle eest ette nähtud. Aga koristaja on koristaja, vahet pole, kas erafirmas või ametiasutuses.

Siim Sukles, kultuuriministeeriumi kantsler

Ametnikel ei peaks olema rohkem hüvesid kui teistel töötajatel. Siiski peab riik toimima laitmatult, see aga eeldab ametikohtadel oma ala parimatest parimaid spetsialiste. See on riigi vastutus kodanike ees. Seadusemuudatusi tehes tuleks arutada, milline on selle mõju tulevastele riigiametnikele, kelle põhimotivaator saab olla vaid töötasu ja heast tulemusest sõltuv tunnustus. Võib-olla siis, kui nii palga kui hüvede pool on võrdne erasektoriga, kaoks ka see kummaline arvamus, et kõik riigiametnikud on lääpas taldade ja pruunide ülikondadega susserdised.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt