Põllumehed vassivad saaginumbritega

16. oktoober 2008, 08:46

Maaleht kirjutab, et hirmust maksuameti ees
vassivad põllumehed saaginumbritega.

Kehva aasta tõttu saab tänavu viljakasvataja kõvasti vastu pükse. Kahjum on suvinisu hektari pealt keskmiselt 6500 krooni, kuid samas ei saa põllumeeste kahjunumbreid 100% uskuda, kuna hirmust maksuameti ees vassivad paljud neist saaginumbritega.

Statistikaameti andmeil on aastakümneid Eesti keskmine teravilja saagikus olnud kahe tonni ringis hektarilt, kolme tonni piiri ületas keskmine saak alles mullu. Samas saab tegelikult enamik suurtootjaid juba aastaid sellest tunduvalt kõrgemat saaki.

Maalehe andmetel lõpetavad väiksemad teraviljatootjad tänavu massiliselt tegevuse, kuna neid kollitab rahanappus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2008, 14:52
Otsi:

Ava täpsem otsing