Seppik: valitsus valetas parlamendile

16. oktoober 2008, 18:20

Riigikogu keskfraktsiooni esimehe Ain
Seppiku sõnul valetas valitsus teadvalt parlamendile, öeldes, et esitati
tasakaalus eelarve.

„Riik ei oleks pidanud sellist eelarvet parlamendile esitama. Valitsus valetas parlamendile teadvalt, öeldes, et esitab tasakaalus eelarve ja täna esimesel lugemisel rahandusminister teatab, et nagu polegi päris nii,“ oli Seppik nõutu.

Rahandusminister Ivari Padar ütles täna riigikogu ees välja, et Eesti 2009. aasta eelarve läheb defitsiiti. „Ka 2008. aasta eelarve läheb defitsiiti,“ lausus selle peale telefonis ohates Ain Seppik.

Koalitsioonil pole tema sõnul aga nüüd enam jõudu eelarve ümber vaadata ja see võetakse tuimalt vastu. „Nad ei lepi rohkem kokku, kuna eelarvet alustati valest otsast. Panid kõigepealt kirja võimalikud kulud ja alles siis tulud. Ja siis klapitasid asja kokku. Kuskil 8 miljardit leiti hoobilt enne eelarve esitamise tähtaega, see pole loomulik,“ lisas Seppik ning lisas, et on nõus sellega, et ka 2009. aasta eelarve läheb defitsiiti.

„Kui rahandusminister nii ütles, siis järelikult peab koalitsioonil olema plaan, mis saab edasi.
Defitsiiti peab millegagi katma, kas võtta laenu, kas võtavad reservid. Majanduses saab nüüd mõnda aega n-ö tuima panna, teisisõnu, jätta arved lihtsalt maksmata,“ lausus Seppik, kelle sõnul raha kuskilt juurde ju ei tule. Kui see aasta läheb defitsiiti ja ka järgmine, siis kuskilt peab hakkama ju defitsiiti katma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2008, 17:37
Otsi:

Ava täpsem otsing