Džässielamus Glehni lossist

Mari Hiiemäe 17. oktoober 2008, 00:00

Wendell Bruniousi kontsert on tänu nooblile esinemispaigale salongilikult peen. Muusikalises mõttes on tegemist eelkõige traditsioonilise džässiga, mida kõiksuguste kõrvalsuundade võidukäigu tõttu viimsel ajal Eestis väga palju ehk ei mängitagi.

"Kuna Brunious on pärit New Orleansist, kujuneb musitseerimisest sellises päris happy jazz'i stiilis kontsert, hästi rõõmus ja hästi seeditav," tutvustab Nõmme Jazzi kunstiline juht Toivo Unt.

Undi hinnangul on tegemist väga laiale publikule meeldiva esinejaga, keda noored peaksid tundma ning kes on vastuvõetav ka vanematele kuulajatele. "Brunious on särav ja rõõmsameelne artist, kes samal ajal nii mängib kui ka laulab. Kindlasti sobib ta paljudele," avab ta.

Nõmme Jazzi tänavune programm koosneb neljast kontserdist, mis on Undi sõnul valitud nostalgilisel põhimõttel pakkuda publikule palju muusikat, mis on lihtsalt ilus.

Siim Aimla ja keelpillikvarteti Muusa kava "Mis meelel, see keelel" ning Ilusa Muusika Duo koosseisus Mingo Rajandi ja Virgo Sillama toovad kuulajani meeldejäävaid elamusi Eesti noorema põlvkonna tippdžässist. Festivali lõpetab samuti tähelepanemist vääriv Leedu džässgrupp Leonid Shinkarenko Jazz 4.

"Laupäevast Shinkarenko ansambli kontserti soovitan siiralt ja soojalt eriti nooremale publikule.

See on rokkdžäss, aga see kõlab värskelt, kuna improvisatsioonilist osa on seal rohkem kui tavapärases fusion'is," ütleb Unt.

Ansamblis Shinkarenko Jazz 4 klahvpille mängiv Dainius Pulauskas on Undi hinnangul tõeline tippmuusik, kelle positsioon Leedu muusikaelus on oma mõjukuselt võrreldav Raimond Valgre fenomeniga Eestis. "Ta on elav klassik ja seejuures veel noor klassik," tutvustab Unt.

Leedu džässi eestlastele vahendades täidab Nõmme Jazz Undi sõnul lünga, mille džässikontsertide korraldajad tihti kergekäeliselt tühjaks kipuvad jätma. "Meie muusikafestivalid on viimasel ajal suunatud pigem näoga lääne poole, Nõmme Jazz püüab aga tutvustada lähemaid naabreid ja näiteks Leedus on väga häid muusikuid," kinnitab ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing