Deutsche Banki juht loovutas preemia noorkolleegidele

17. oktoober 2008, 14:47

Lenta kirjutas uudisteagentuurile AFP
viidates, et Saksamaa suurima panga AFP peadirektor Josef Ackermann loobus
iga-aastasest mitme miljoni euro suurusest preemiast ja palus summa jagada
võrdselt panga noorimate töötajate vahel.

Deutsche Bank teatas, et peadirektori eeskuju järgivad veel kolm inimest panga tippjuhtkonnast. Mullu said Deutsche Banki juhtivtöötajad kokku 33,2 miljonit eurot, millest 4,3 miljonit moodustasid preemiad ja boonused.

Lisaks rõhutas Deutsche Bank, et ei kasuta toimetulekuks riigi abi isegi siis, kui Saksamaa parlament finantssektori turgutamise heaks kiidab. Suurpanga hinnangul on tal endal piisavalt vahendeid, et globaalse finantskriisi tingimustes hakkama saada.

13. oktoobril käis Saksamaa valitsus välja maa majanduse päästmise plaani, mille kogumaksumus ulatub 480 miljardi euroni. See on suurim riigiabi maht alates II maailmasõjast. 70 miljardit eurot kulub riiklike pankade ja kommertspankade elustamiseks, ülejäänud summa ulatuses garanteerib Saksamaa pankadevahelist laenuandmist lähema kahe aasta jooksul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. October 2008, 14:47
Otsi:

Ava täpsem otsing