Ilves-Extra: praalida pole millegagi

17. oktoober 2008, 19:14

Ilves-Extra juhi Arvo Kivikase sõnul ei
lähe üldine majanduslangus ja kokkuhoiupoliitika ka Ilves-Extrast mööda,
siseturul nõudlus tõmbub kokku, kuid eksport õnneks kasvab.

"Ega praalida pole millegagi. Õnneks aga eksport kasvab, kuid siseturul nõudlus langeb. Mitte niivõrd kauplustes, aga firmade tellimused on allapoole läinud. Asutused, kes oma töötajatele jõulukingiks või niisama lahkelt asju ostsid hoiavad nüüd kokku. Samal ajal on meil aga eksporti päris mitmesse maasse õnnestunud kasvatada," kommenteeris Kivikas praegust olukorda ettevõttes ning lisas, et nüüd on küsimus selles, kumb neist tendentsidest kiiremini toimub. Kas me jõuame eksporti kiiremini kasvatada, kui siseturul tellimused langevad.

Häda pole tema sõnul mitte niivõrd kauplustes, kuivõrd firmade poolt tellitavates riietes, toimunud on kahenemine. "Firmad on tellimusi tagasi tõmmanud. Õnneks me oleme päris hästi just Soomes saanud asjad liikuma. Nüüd on oluline, et Soomes, eriti Lõuna-Soomes, lumi ka maha tuleks, siis poleks meil häda midagi. Me sõltume väga palju ikkagi ilmast," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. October 2008, 19:25
Otsi:

Ava täpsem otsing