Kahjumlik sigaretimüük krutib toidu hinda

17. oktoober 2008, 07:59

Ostes väiksest poest pätsi saia, maksate
kaudselt ka sigarettide eest, ükskõik, kas te olete suitsetaja või mitte,
kirjutab Tartu Postimees.

Väikekaupmees müüb sigarette kahjumiga ja selle kahju peab ta korvama toidukaupade hinda kruttides. Võrumaal Tsoorus ja Nursis kaht kauplust pidava Arvo Tamme sõnul on praegused sigarettide hinna piirmäärad tekitanud olukorra, kus toidu- ja tarbekaupade ostjad maksavad kaudselt ka suitsude eest.

Tamme hinnangul teenivad tema kauplused sigaretipaki müügi pealt 6,5–7-protsendilise vaheltkasu. «Sellest 6,5–7 protsendist viis protsenti kulub töötajate palkadele ja ülejäänust ei korva kaugeltki viit erinevat maksu, mida ma tasuma pean,» lausus ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. October 2008, 07:59
Otsi:

Ava täpsem otsing