Sildam: Otiga töötamine oli minu elu üks põnevamaid perioode

18. oktoober 2008, 16:25

Urmas Oti saate Happy Hour toimetamine ja
seega koos Urmas Otiga töötamine oli minu elu üks põnevamaid perioode, meenutas
presidendi Toomas Hendrik Ilvese pressinõunik Toomas Sildam.

"Urmas õpetas mulle ja mina õppisin temalt rohkem kui paljude varasemate aastate jooksul kokku. Eelkõige vahedat intervjueerimist, laiemalt inimestega suhtlemist ja veel üldisemalt inimestest hoolimist. Teleekraanil halastamatu küsimuste tulistaja, oli Urmas pärast saadet - kui ta alati meeskonna kokku võttis - otsekui hoolitsev perekonnapea, kes muretseb, kas lastel on koolitükid tehtud ja gripirohi võetud," rääkis Sildam aripaev.ee-le.

Sildami sõnul oli Oti süvenemisvõime erinevatesse teemadesse ja seejuures hästi kiirelt muljetavaldav. Nagu ka tema mälu, mis ahmis taustamaterjali saatekülaliste kohta ning pani selle kõik vajalikele riiulitele, et saate ajal oleks see täpselt õiges kohas ja õigelt kasutatavana leitav.

"Teda huvitasid nii paljud asjad, et sellest võis pea ringi käia. Muusika (seal oli ta tõeline spets), tennis (jälgis pidevalt teleülekandeid), kino (ülisuur videokogu kodus), poliitika (teadis ka kõige varjatumaid hoovusi), autod, reisimine... Aga eelkõige oli ta inimene, kellega sai arutada väga paljusid asju ning kes oskas olla heaks nõuandjaks. On ebaõige rääkida Urmas Otist ainult kui teletähest. Sama olulised nagu intervjuud on ka tema kirjutatud, koostatud või kirjastatud raamatud," tõi Sildam esile teletähe mitmekülgsust.

Muidugi olid imetlusväärsed Urmas Oti eneseusk ja elutahe, mis aitasid tal viimased - eriti keerulised - aastad püsti seista, lisas ta lõpetuseks.

Reedel, 17. oktoobril suri pärast pikka ja rasket haigust suri 53aastaselt legendaarne teleajakirjanik Urmas Ott.

Ott sündis 23. aprillil 1955. aastal. Ott alustas Eesti Televisioonis oma kuulsaid vestlussaateid 1986. aastal. Populaarsete intervjuudega N. Liidu tuntud kultuuri- ja ühiskonnategelastega saavutas ta kuulsuse ka väljaspool Eestit.

Urmas Ott on saateid teinud ka Eesti eratelekanalites ning raadios. Tema tuntuimad ja armastatumaid saated olid teiste seas näiteks Carte Blanche ja Happy Hour.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. October 2008, 16:25
Otsi:

Ava täpsem otsing