Savisaar: firmade maksukord teenib pigem Eestist raha väljapumpamise eesmärki

Mariliis Pinn 20. oktoober 2008, 18:50

Tallinna linnapea Edgar Savisaar leidis, et
ettevõtete maksustamise korda peab muutma, sest senine kord sobib pigem Eesti
majandusest raha välja pumpamiseks.

Täna Suurettevõtjate Assotsiatsiooni korraldatud lõunasöögil ettekandega „Kui ma oleksin peaminister, mida ma teeksin teisiti”, pidas Savisaar vajalikuks loobuda senisest ettevõtete maksustamise korrast, mis teenib Eesti majandusest raha väljapumpamise eesmärki paremini kui konkurentsivõimelise majanduse ülesehitamise eesmärki. Tuleb luua maksusüsteem, kus ettevõtete maksustamist saab vähendada, ilma et samal ajal tuleks ka üksikisikute tulumaksumäära alandada. Tuleb luua maksupuhkuste ja ajutiste maksualanduste süsteem nendes kohtades ja tingimustel, mida õigeks ja vajalikuks peame.

Savisaar kutsus üles ka algatama diskussiooni sotsiaalmaksu ja vananemisega seotud probleemide osas. „Lihtne sotsiaalmaksu alandamine ei ole lahendus. Riikides, kus ei ole sotsmaksu, nagu näiteks Taanis, on ju palgad ja tulumaks sotsmaksu võrra kõrgemad. Ettevõtjale pole vahet, kas tööjõuga seotud kulu on ühes tükis või siis kahes tükis. Samas aga pole sugugi välistatud, et seda maksu võiks kuidagi diferentseerida,“ ütles Savisaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2008, 18:50
Otsi:

Ava täpsem otsing