Silvia Viidik • 20. oktoober 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Vene rublal läks seekord õnneks

Vene rubla jäi seekord devalveerimata ning turud liikusid vaatamata hirmsale kuuldusele tõusuteel.

Kas pole naljakas, kuidas turg vahel uudistele ja spekulatsioonidele reageerib? Eilne hommik algas Vene ajalehe Kommersant uudisega Vene rubla võimalikust devalveerimisest 10 protsendi ulatuses. Mida tegi aga selle peale turg? Tõstis rubla hoopis tugevnemisele veelgi järsemalt, kui seda on teinud aastate vältel. Ja lisaks veel üheksa aasta tugevaimale tasemele dollari suhtes.

Miks peaks liikvele minema jutt devalveerimisest, kui tegelikkuses on reservis raha piisavalt ning uudis vaid ärritaks ning erutaks välismaailma?

Ei tea. Kuid parem karta, kui kahetseda, ütleb vanasõna.

Investorite usk Venemaa valuutasse siiski väga kõikuma ei löönud. Rubla-nomineeritud aktsiaindeks Micex kiikus terve päeva rõõmsalt mõneprotsendilisel plusspoolel ja ka dollar-nomineeritud RTS-indeks liikus tõusvas joones.

On vist kõiki muidki maailma ajalehti on süüdistatud kõmulise info edastamises, kui kardetav võimalik stsenaarium lõpuks täide ei lähe.

Mis aga saaks siis, kui seda infot poleks kunagi ilmunud ja oluline sündmus tabaks maailma ootamatult? Tagajärjed oleksid kindlasti palju valusamad. Seega, kui ilmub uudis võimaliku tulevase sündmuse kohta, tasub lihtsalt olla tähelepanelikum. Õigeaegne tegutsemine on tihti ainus, millega end kaitsta saab ja tagantjärele targad oskame me olla kõik.

On siiski saanud üsna selgeks, et esimesena lüüakse maha sõnumitooja, sest kellegi verd peab pritsima. Vahel lüüakse enne sõnumi kuulamist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt