Ehituse hinnalangus osutus illusiooniks

21. oktoober 2008, 08:28

Kuigi ehitusturu jahtumise tõttu nurka
surutud plaatija võib palgata praegu mullusest mitu korda odavamalt, ei ole
ehitushinnad aastaga sugugi langenud.

Nii selgus statistikaameti värsketest andmetest, mille kohaselt kallinesid nii tööjõud, materjal kui masinad aastaga koguni kolm protsenti, kirjutas postimees.ee. Kuigi soodusmüüke on rohkem ning teatud ehitustööde tegijaid saab palgata odavamalt, on kokkuvõttes jätkunud hinnatõus.

Ehitusjärgus maja omanik Üllar Jürgenson tunnistas, et temal on materjalid aastaga küll kallinenud.

"Firma, kes mulle ehitab, ütles, et just hiljuti läks plekk kallimaks. Kuna metalli hind on tõusnud, siis on oodata lähiajal ilmselt ka kruvide jms kallinemist, penoplast ja elektrijuhtmed on kallinenud," loetles Jürgenson. "Tundub, et ainus, mis langeda võib, on ehitaja palk."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2008, 12:43
Otsi:

Ava täpsem otsing