Väinu Rozental • 21. oktoober 2008
Jaga lugu:

Ellen Tohvri maandab tööpäeva pinged sportides

Olen täiega hommikune inimene. Kui magangi teinekord tunnikese kauem, on mul sellest kadunud tunnist suisa kahju. Naudin hommikust aeglast ärkamist. Pärast mõnusat lauluhelinat meeldib mul voodis veerand tunnikest end sirutada nagu kass ja niisama mõnuleda. Seejärel kulub umbes tund hommikustele protseduuridele. Siis kiire hommikuvõileib, mahl ja jogurt ning teele. Kuigi armastan väga kohvi lõhna, pean tunnistama, et kohvi ma üldiselt ei joo.

Kodu asub meil Tartust seitsme kilomeetri kaugusel ning töölesõiduks ei kulu rohkem kui 15 minutit. Õnneks asub ka büroo piirkonnas, kuhu võin kiirelt liikuda ummikuid vältides.

Kõigepealt käivitan arvuti ning otsin kõlaritesse raadiojaama mõnusa saatemuusikaga, samas viskan pilgu peale hommikuste ajalehtede pealkirjadele ja huvipakkuvamad artiklid loen diagonaalis läbi. Kui laual on värskeid ajakirju, siis sirvin läbi ka need.

Seejärel vaatan üle saabunud e-kirjad ja korrigeerin jooksvat päevaplaani ehk milliste teemadega tegelen ise ja millised delegeerin edasi. Kuuplaani koostamisel on mul abiks ka operatiivdokumentide kaust, mis sisaldab märkmeid päevaprobleemide kohta terveks kuuks, samuti kiiremas korras lahendust nõudvaid dokumente ja lepinguid.

Koosoleku kui juhtimisvormi osatähtsus on meie büroodes suhteliselt väike. Kuu majandustulemused vaatame üle korra kuus.

Meie büroos astuvad kiired teemad justkui iseenesest uksest sisse. Keegi kolleegidest küsib nõu - loomulik ju, sest kuna meie klientide kohta käiv informatsioon on konfidentsiaalne, siis seda suure laua taga ei aruta. Keegi kolleegidest palub suhelda potentsiaalse kliendiga - loomulik ju, sest ettevõtte tegevjuhi töö ongi suurelt jaolt müügitöö: hinnapäringutele vastamine, läbirääkimine, lepingute sõlmimine. Ettevõtte juht ongi tegelikult ka ettevõtte kõige suurem müügijuht.

Meie büroodes kehtib reegel, et lõunaaeg olgu aeg lõunatamiseks. Ise püüan käia võimalikult sageli Tartus erinevates söögikohtades, et nautida seal pakutavat.

Meie Tallinna büroos kehtib ametlik lõunapaus töötajate soovil vaid pool tundi. Lõpetame tööpäeva pool viis, et vältida kojusõidul liiklusummikuid.

Pärastlõunane aeg kulub peamiselt teemadele, mis vajavad süvenemist. Läbitöötamist vajavad erinevad koostöölepingud, ettevõtte järgmise aasta eesmärgid ja eelarve projekt. Täna näiteks vaatame üle ettevõtte sügis-kevadhooaja koolitusplaani ja auditeerimiskava ning arutame uue rendileandjaga ruumilahenduste üle.

Kahel päeval nädalas püüan viibida Tallinna büroos ja kord-paar kuus pean raamatupidamis- ning maksuteemalisi loenguid. Auditeerimise tipphooajal tuleb aga tegeleda ka oma põhiameti ehk auditeerimisega, mis tähendab kolmel-neljal tööpäeval hommikust õhtuni kliendi juures viibimist.

Üldiselt püüan oma tööpäeva kell viis lõpetada, et õhtust aega endale ja oma hobidele kulutada.

Kuna olen sportliku vaimuga inimene, ei möödu pea päevagi ilma aktiivse kehalise tegevuseta. Selle suve hitiks on kujunenud orienteerumine. Koos Tartu Hansa Rotary Klubi õe Sigrid Saluriga oleme osalenud enamikul Tartu ja mõningatel Põlva orienteerumispäevakutel, viimati lausa kodumetsas Tuigol. Kui ma aeroobikasaali ei jõua, siis jooksen 3,5kilomeetrise tiiru ümber kodujärve või mõõdan jalgrattaga 20-30 kilomeetrit maanteed. Püüan aega näpistada ka bowling'u-võistlusteks - olen ikkagi ju üks Eesti staažikamaid bowling'u-mängijaid. Ja ükski talv ei möödu nädalata suusamägedes.

Meie peres on välja kujunenud nii, et kõik söövad päeval tõhusa lõuna ja õhtul koju jõudes pakun enamasti toitu, mis valmib poole tunniga. Iseenesest meeldib mulle kokata küll ja pühapäeviti on meil kena komme nautida mõnusat õhtusööki kogu perega.

Tüüpilise ettevõtte omaniku ja tegevjuhina võtan heameelega tööd koju kaasa. Näiteks lepingud, millesse tööpäevasaginas süveneda ei jõudnud, aga mille sõlmimise tähtaeg on lähenemas, või klientidele saadetavad raportid. Televiisorit õhtuti eriti ei vaata. Pigem loen neid huvipakkuvaid artikleid, mida ma hommikul ajalehtedest-ajakirjadest lugeda ei jõudnud, või võtan kätte mõne juhtimisalase raamatu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas