Maailma kõige lõõgastavam tuba

22. oktoober 2008, 18:53

Psühholoogiaprofessor Richard Wiseman
disainis suuremõõtmelise multimeedia vahenditega varustatud ruumi, mis peaks
rahustama ka maailma kõige rusutumaid inimesi.

Wiseman uuris lõõgastumise kohta tehtud teaduslikke avastusi ning koondas need oma „maailma kõige lõõgastavama toa” projektiks. 21.-24. oktoobrini saavad huvilised Suurbritannias Hertfordshire’i ülikoolis ebatavalist ruumi külastada, pehmetel asemetel lamada ning päid lavendlilõhnalistel patjadel puhata, kirjutas Science Daily.

Iga veerandtunnise sessiooni jooksul ümbritsetakse inimesed rahustava metsarohelise valgusega ning lastakse spetsiaalselt projekti jaoks kirjutatud rahustavat muusikat. Samal ajal saavad lõõgastujad vaadata täiesti selget kunstlikku sinitaevast.

“Tänapäeva elutempo, laenumured ja finantskriis on inimesed suurde stressi viinud. Meie tuba võiks aidata neil lõõgastuda,” ütles professor Wiseman. “Uurimused on näidanud, et roheline valgus suurendab ajus dopamiini tootmist ning tekitab rahutunde. Lisaks aitab kunstlik sinitaevas lülituda välja igapäevamuredest ning pöörata tähelepanu sissepoole.”Maailma kõige lõõgastavam tubaMaailma kõige lõõgastavam tubaMaailma kõige lõõgastavam tuba

Mõned aastad tagasi juhtis Wiseman rahvusvahelist uurimust, milles jälgiti inimeste jalutamiskiirust kõikjal maailmas ning avastati, et inimesed kiirustavad praegu rohkem kui kunagi varem ning sellest järelduvalt elavad ka stressirohkemat elu. Teadlane loodab, et tema töö aitab inimestel stressiga võidelda.

Professor Wiseman lisas: “Eelnevates uurimustes on näidatud, et need värvid, helid ja lõhnad aitavad inimestel lõõgastuda, kuid esimest korda on kõik need tegurid niimoodi kombineeritud.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2008, 10:59
Otsi:

Ava täpsem otsing