Vilosius: kas saab üldse kedagi 100% uskuda?

ÄP praktikant 22. oktoober 2008, 17:26

Tallinki Soome-Rootsi vaheliste liinide
direktor Toomas Vilosius usub, et meie kommertspangad on prognoosides olnud
küllaltki täpsed.

„Kas maailmas saab üldse kedagi 100% uskuda? Meie kommertspangad on üpris täpsed olnud. Ise eelistan rohkem Eestimaiseid prognoose, kuna Eestil ei ole nii suurt kommertshuvi. Usaldan rohkem pankade prognoose. Ajalehtedes avaldatavad arvamused on tavaliselt kellegi poolt mõjutatud ning lähtuvad mõne suurettevõtte arvamusest ega ole seega nii objektiivsed," ütles ta.

Keskerakondlane Kalle Laanet eelistab Eesti Panka kommertspankade arvamusele. „Kui võrrelda kommertspankade prognoosi ja Eesti Panga prognoosi, siis kaldun pigem usaldama Eesti Panga prognoosi. Mis puutub analüütikutesse, siis ei ole ma kunagi liiga tõsiselt võtnud ainult ühe analüütiku arvamusi, olen pigem üritanud mitme analüütiku arvamusi kokku liita ning asja laiema pilguga näha.“

Arengufondi Investeeringute eksportkomitee juht Ardo Reinsalu ei võta tõsiselt kommertspankade arvamusi. „100% ei usu kedagi. Eesti mastaabis usun kõige rohkem Eesti Panga arvamusi, kommertspankade omasid ei võta väga tõsiselt. Mis puudutab aga globaalsemaid probleeme, siis arvan, et see sõltub juba prognoosijast, keda kuulan. Ajalehtede arvamusse suhtun positiivselt.“

AS Lignator juhataja Toomas Soo arvab, et arvamusi tuleb arvesse võtta, mitte väga kuulata. „Leian, et arvamusi tuleb arvesse võtta, mitte väga kuulata. Ise ei lähtu mingist kindlast institutsioonist või analüütiku arvamusest, pigem võtan need arvamused kokku ning loon sellest ühe suure pildi enda jaoks.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2008, 17:26
Otsi:

Ava täpsem otsing