Eesti ärimees jahtis Aafrikas kahemiljonilist musta ninasarvikut

23. oktoober 2008, 08:30

Kümme inimest maailmas saab aastas
võimaluse küttida üliha shy;ruldast musta ninasarvikut. Üks, kes selle
eksklusiivse lõbu eest ligi kaks miljonit krooni välja käis, on salapärane Eesti
kodanik.

Kui keskkonnaministeeriumi looduskaitsespetsialist Kadri Alasi mullu novembris ühelt vene nimega mehelt avalduse sai, ei uskunud ta algul oma silmi. Üllatus on mõistetav. Alles 2004. aastast lubatakse Lõuna-Aafrika Vabariigis ja Namiibias pärast 30aastast pausi uuesti küttida piiratud koguses musta ninasarvikut, kirjutas Eesti Ekspress.

Mõlema riigi aastakvoot on viis looma (vanad ja ohtlikud ninasarvikupullid). Otsus põhjustas suurt ažiotaaži, sest kui välja arvata loomaaiad, on selles piirkonnas alles maailma viimased 3600 musta ninasarvikut.

Võimalus musta ninasarvikut lasta on nii haruldane, et piirkonna safarikorraldajad ei pane seda üldjuhul isegi hinnakirja. Hind lepitakse kokku igal juhul eraldi. "Alla 150 000 dollari musta ninasarvikut lasta ei saa," teatab Ekspressile elukutseline kütt ja jahikorraldaja Marius Kotze. Koos maksude, transpordi ja trofee prepareerimisega ületab sellise jahireisi hind vabalt kahe miljoni krooni piiri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. October 2008, 09:10
Otsi:

Ava täpsem otsing