Kiikeri kohtuasi saab novembriks lahenduse

Liis Kängsepp 23. oktoober 2008, 15:38

Jaan Kiikeri kriminaalasja kohtuistungil
nõudis mehe kaitsja menetluse lõpetamist, kuna kriminaalmenetlus ei ole toimunud
mõistliku aja jooksul, teatas Tartu maakohus.

Kiikeri kaitsja vandeadvokaat Mart Missik pidas täna Tartu maakohtus toimunud istungil oma kaitsekõne, kus taotles, tuginedes inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsioonile, menetluse lõpetamist oma kaitsealuse suhtes, kuna kriminaalmenetlus (kogu menetlus, mitte vaid kohtumenetlus) ei ole toimunud mõistliku aja jooksul.

Juba maikuus toimunud kohtuvaidluse esimeses pooles ehk Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Kaire Hänilese peetud süüdistuskõnes taotles prokurör Kiikeri süüdimõistmist ja karistamist kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, millest arvataks maha kahtlustatavana ärakantud kahepäevane kinnipidamine. Lisakaristusena taotles prokurör keelata Kiikeril äriühingu tegevjuhina, likvideerijana või prokuristina töötamise, samuti tahtis prokurör keelata Kiikeril äriühingu juhatusse kuulumine kahe aasta jooksul alates põhikaristuse ärakandmisest.

Tartu maakohus teeb kohtuotsuse teatavaks 31. oktoobril.

Endist pankrotistunud ERA Panga juhatuse esimeest Jaak Kiikerit süüdistatakse ametiseisundi tahtlikus ärakasutamises, millega põhjustati suur varaline kahju ja oluline kahju ettevõtte seadusega kaitstud õigustele ja huvidele, ja maksuhaldurile deklaratsiooni esitamata jätmises.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. October 2008, 15:38
Otsi:

Ava täpsem otsing