Kommentaar: riigiisale präänik päevatöö eest?

Piret Reiljan 24. oktoober 2008, 11:13

Tabasin end äsja mõttelt, et võiks üles
loetleda need tublid riigikogulased, kes eile majandusprofessori ettekande ajaks
riigikogu saalist vehkat ei teinud. Alles mõni hetk hiljem mõistsin, kui
kurb see tegelikult on!

Riigikogu liikmed on suutnud viia ühe riigi tähtsaima institutsiooni maine sedavõrd madalale, et präänikut kiputakse neile pakkuma pelgalt selle eest, kui nad suvatsevad teha oma väärikalt tasustatud igapäevatööd. Mille pagana pärast peaks selles oleme midagi erilist, kui riigikogu liige istub, kuulab ja mõtleb kaasa selle üle, mida on oma ala spetsialistidel rääkida näiteks Eesti majandusest?

Paraku on ikka küll. Eile kogus aripaev.ee-s palju pahaste lugejate klikke lugu sellest, kuidas mitu tundi kestnud majandusteemaline arutelu väsitas riigikogulased nii ära, et Tartu Ülikooli majandusteaduskonna teadusprodekaan professor Urmas Varblase ettekande ajaks haihtus saalist enamik rahvasaadikuid.

Teen ettepaneku panna püsti riigikogu liikmete autahvel ja häbipost. Kui vastutus valijate ja maksumaksjate ees ei pane pingutama ja oma leiba ning kuulsust auga välja teenima, siis tuleb sekkuda kõikvõimsal meedial ja hakata piitsa-prääniku meetodil riigiisasid takka utsitama.

Kui Sina, rahva poolt valitud ja kõrgelt tasustatud riigikogu liige, leiad endale kohusetundlikult ja pühendunult töötamise asemel hulga muid ja põnevamaid tegevusi (näiteks Rimi kampaania lendlehele kleebiste sättimine ja riigikogu saalis peetava päevakajalise loengu asemel kohvikusse või koju tuhisemine), siis troonigu sinu nimi häbiposti tipus ja paras Sulle!

Aga võib-olla on kogu see piinlik tramburai riigikogu saalis meie kasvava ühiskonna ajutine valu. Ma siiralt loodan.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2008, 11:55
Otsi:

Ava täpsem otsing