Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuldmuneja ei toida ennastki ära

  Vahetult pärast internetiportaali Delfi ostu mullu augustis teatas Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik uhkelt: "Delfi omandamine annab grupile võimaluse edaspidi vallutada Balti riikide internetiturg." Praegu võib küll Eesti internetituru vallutaja tiitli anda Delfi asemel hoopis postimees.ee-le.
  Suurte lootustega, kallilt ja laenatud rahaga omandatud Delfi võib osutuda Ekspress Grupile kiviks kaelas, mis ei teeni tasa võetud laenu ning kahandab vaid investorite usaldust.
  Kui Ekspress Grupp Delfi ostis, siis oli viimane Eesti kõige külastatum üldsait. See oli heaks argumendiks, miks reklaamiandjad peaksid just Delfisse reklaamipinda ostma.
  Praegu on liidripositsioon libisemas Postimehe veebiväljaandele. Kui Delfi oma troonilt tõugatakse, siis võib ennustada, et portaali reklaamimüük hakkab kukkuma püstloodis, mitte praegusel kombel tasapisi järele andes.
  Praegugi täidab Delfi napilt ootusi. Ettevõtte soetamisel arvestati selle käibe kasvamisega ligi 30 protsenti aastatel 2008-2010, tänavu teises kvartalis suutis aga meediaettevõte käivet kasvatada 28 protsenti. Delfi lugejate arv on jäänud praktiliselt aastatagusele tasemele, samas kõikide suuremate lehtede veebiväljaanded on lugejaid juurde võitnud.
  Reklaamimüügi turuosa on Delfi juba mõnda aega tagantpoolt tulijatele kaotanud. Tõsi, absoluutnubrites kasvab internetireklaami müügikäive kõigil, kuid konkurendid on Delfist agressiivsemaks osutunud.
  Sellest kõigest polekski suurt traagikat, kui Delfit poleks ostetud nii kallilt. Kuid Delfi pole Ekspress Grupi jaoks mingi pisike katsetus, vaid panga peale minek. Ostuhind moodustas pea poole Ekspress Grupi tollasest väärtusest. Neli viiendikku summast tuli laenurahast.Praegu läheb kogu Delfi kasum pelgalt intressikulude katteks. Delfist loodeti kuldmunade munejat, kes hakkab tervet farmi nuumama. Aga osteti loomake, kes vaevu iseennast suudab ära toita.
  Just Delfi ostuks võetud laenu pärast võib Ekspress Grupil tulla valusaid vestlusi pankadega. Paljud meediaeksperdid ja analüütikud väidavad, et Delfi väärtus on pidevalt langenud. Kui ka pangad sellele seisukohale asuvad ja laenutingimused üle vaatavad, siis võib kapitali vajav kontsern minna sundkorras tükeldamisele. Investorid on läbi aktsiahinna liikumise juba näidanud, et nende jaoks võttis Ekspress liiga suuri riske.
  Kuna Eesti turg moodustab Delfi tulubaasist siiski vaid kolmandiku, sõltub palju nüüd sellest, kui hästi läheb Delfil Lätis, Leedus ja Ukrainas. Mujal tungib reklaam internetti aeglasemalt. Kui Delfi suudab siin oma liidripositsiooni hoida, teeb ta tasa suure osa kodusest kaotusest.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Läti tanklaketi Virši tugevad tulemused rõõmustavad investoreid jätkuvalt
Läti kütuste ja alternatiivsete energiaallikate kaupleja Virši-A kasvatas esimesel poolaastal müügitulu 60% ning EBITDA kasvu on ettevõttel ette näidata üle 47% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.
Läti kütuste ja alternatiivsete energiaallikate kaupleja Virši-A kasvatas esimesel poolaastal müügitulu 60% ning EBITDA kasvu on ettevõttel ette näidata üle 47% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.