Kätte on jõudnud tibude lugemise aeg

Tõnis Oja 29. oktoober 2008, 00:00

Kõnekäänd, et tibusid loetakse sügisel, on hakanud tabavalt kehtima meie investeerimisfondide kohta, sest neist on hakanud väljuma nii palju või nii suuri investoreid, et fondid hakkavad juba hätta jääma.

Kui esmaspäeval teatavaks saanud SEBi võlakirjafondi varade ümberhindlus meie aktsiaturgu eriti ei puuduta, siis eilne uudis Trigoni Uue Euroopa Väikeettevõtete Fondi osakute tagasivõtmise peatamisest kuuks ajaks võib Tallinna börsi ja teisi Balti börse oluliselt mõjutada.

Ehkki Uue Euroopa Väikeettevõtete Fond reklaamib ennast peamiselt kui Poola ettevõtetele suunatud fondi, on selles ka teiste riikide, kaasa arvatud Eesti ja teiste Balti riikide ettevõtete aktsiaid.

Poolaastaaruande seisuga oli selle fondi portfellis 55 000 Eesti Ehituse ning 330 000 Norma aktsiat, kusjuures viimane on septembrikuu seisuga 5,42 protsendiga suuruselt teine-kolmas investeering. Balti riikide aktsiatest seal veel 550 000 Leedu telekommunikatsiooniettevõtte TEO aktsiat, 164 310 Ukio panga ja veel mõned Läti ja Leedu börsiettevõtete aktsiad. Tõenäoliselt läheb osa neist aktsiatest müüki.

Ilmselt kuuleme taolisi uudiseid veelgi ning arvatavasti hakkab tulema ka teateid fondide sulgemistest. Hea on aga see, et kodumaiste fondide aktsiapositsioonid on hõlpsamini jälgitavad kui välisfondide omad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing