Kus raha on, Michael? Kasahhide kiri popikuningale

30. oktoober 2008, 21:22

Kasahhi ettevõtjate liit saatis kirja
popstaar Michael Jacksonile, küsides, kui palju ja kas üldse on ta saanud
raha enda loomingu esitamise eest Kasahstanis - nimelt korjab sealne
justiitsministeerium hoolega autoritasu, kuid ilmselt ei jõua sellest
rahast autotitele mitte halligi.

Kasahstanis nagu mujalgi maailmas lõbustavad baari- ja restoraniomanikud külastajaid tuntud popartistide esitustega ja autorite hüvanguks korjab sealne justiitsministeerium kõrtsiomanikelt selle eest raha, vahendas RIA Novosti täna Kasahhi allikaid. “Raha, mida justiitsametnikud meie ettevõtjatelt koguvad, vaevalt küll jõuab Madonna, Michael Jacksoni või nende esindajateni. Seepärast kirjutasingi lauljale, jutustasin, kuidas meilt kogu aeg raha korjatakse ja et seepärast tahan teada, palju on meilt talle laekunud kogu tema loomingulise tegevuse eest,” teatas Kesk-Kasahstani ettevõtjate assotsiatsiooni president Talgat Doskenov Karaganda oblastist.

Doskenovi kõige tagasihoidlikumate arvestuste kohaselt kogutakse autoriõiguste tasu aastas 20-30 mln tenget (2-3 mln krooni). “Tasub vaid mõnel kohviku töötajal muusika mängima panna, isegi kui saalis pole ühtegi külastajat, kui justiitsametnikud on platsis ja kohe arvet välja kirjutamas. See on absurd! Kuid seejuures pole justiitsministeerium mitte kunagi teada andnud, kui palju raha on ta maailma estraaditähtedele üle kandnud ,” seletas Doskenov. Tema sõnul “on ettevõtjad õhu eest maksmisest väsinud”. Kiri saadeti nii tavalise kui elektronpostiga ja vastust pole veel saabunud. "Kui selgub, et Jackson pole pole meie justiitsministeeriumilt oma autoriõiguste eest sentigi saanud, avaldame tema vastuse igat liiki massimeedias ja las siis ametnikud annavad vastust ärimeestelt kokku korjatud raha asjus," lõpetas ettevõtjate assotsiatsiooni president.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2008, 21:23
Otsi:

Ava täpsem otsing