Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  'Leekrüübe' vol. 2 Helioses

  13 aastat hiljem uuesti sama teatri repertuaari jõudva näitemängu lavastaja ja peaosalised on samad, kuid viimased on oma rollid ära vahetanud.
  "Minu osa on seekord tagasihoidlik ja pigem nõuandev kui lavastav," möönis lavastaja Priit Pedajas. Lavastuse sünnis on n-ö süüdi Maria Klenskaja ja Kersti Kreismann, kes tulid välja ideega tuua see kord juba laval olnud vaimukas ja intelligentne komöödia uuesti välja, aga nii, et nad oma toonased rollid ära vahetavad. Pedajase hinnangul on näitlejatelt tulev initsiatiiv alati teretulnud ning pikka mõtlemist selle repertuaari võtmise eel ei olnud. Küll ei maksa arvata, justkui oleks tegu sama lavastuse kordusega. Lavastaja sõnul on juba peaosaliste uus rollijaotus üksi selle põhjuseks.
  "Leekrüübe" on intelligentne komöödia kahest naisest, kellest üks on kaotanud oskuse unistada, teine teeb seda ehk liigagi palju. Mõlema kireks on armastus ajaloo, kunsti ja Inglismaa kaunite hoonete vastu. Üks armastab seda ohtra fantaasiaga rikastada, teine rangelt fakte järgida. Samas on mõlema jaoks ühine küsimus, kuidas vanemas keskeas neid ümbritsevate muutuvate oludega kohaneda.
  1995. aastal välja tulnud lavastuses mängis ülevoolava fantaasiaga Lettice'it Maria Klenskaja, kes pälvis selle eest Eesti Teatriliidult parima naisnäitleja preemia. Toonases preemiat väärt rollide nimistus oli aga kokku kolm osatäitmist, mille hulgas "Leekrüüpe" teinegi peaosaline - kuivikust muinsuskaitsefondi ametnik Lotte, keda ta sama ajal mängis Vene Draamateatri lavastuses. Seega on valmiv lavastus Klenskajale kolmas "Leekrüübe" ja teine Lotte. Lisaks temale ja Kersti Kreismannile teevad lavastuses kaasa Guido Kangur ja alanud hooajast Draamateatri näitlejate perega liitunud Hilje Murel.
  "Leekrüübe" on lavastus, millega Eesti Draamateater plaanib mööda Eesti lavasid ringi sõitma hakata. Priit Pedajase sõnul tuleneb see osalt teatrimajas käivast remondist, aga ka vajadusest hea ringreisitüki järele.
  Autor: Ülle Hallik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA jaemüük püsis juulis juunikuu tasemel
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.