Ettevõtja: naised on hallide kardinalidena meeste taga

31. oktoober 2008, 10:58

Lasteriideid tootva OÜ Lenne omaniku Meeli
Leemani sõnul arvatakse, et kuna meesjuhte on rohkem, siis on nad ka paremad.
Tegelikud tõmbavad niite hoopis naised.

Leemani sõnul on levinud eelarvamus, et mehi hinnatakse juhina rohkem ja see arvamus tekib ennekõike sellest, et kuna meesjuhte on enamus, on nad järelikult ka paremad. Tegelikult on ettevõtja sõnul avalik saladus see, et naised on tihti hallide kardinalidena firmaomanikest meeste selja taga neid aitamas, see aga Äripäeva koostatud Rikaste TOPis paraku ei kajastu. "Naisi võiks suures äris tegelikult rohkem olla küll, oleks huvitavam," arvab Leeman ja ütleb, et talle sobib teiste ärinaistega asjaajamine hoopis paremini, sest suguõed kipuvad kohusetundlikumad olema.

OÜ CargoBusi omaniku Tiiu Osula sõnul toovad naised ärisse alalhoidlikkuse, mis on tasakaalustavaks jõuks meeste riskialtimale loomusele, mis äris meestele üsna tihti naiste ees edumaa tagab. CargoBusi omanikuna hoiab Osula kontrolli all firma finantsasju, jättes administreerimise meeste mängumaaks.

"Mehed kipuvad oma plaanide realiseerimises unustama ära selle küsimuse, et kas on olemas ka vahendid ning tihti püütakse asju teha üle jõu. Siis tekib selline kurja tädi efekt, kes kuskilt nurga tagant piiksub, et "aga raha!" ja mõnikord tekib tunne, et sinu häält ei taheta kuulda," jutustab Osula lõbusalt muiates ja lisab, et kõige suurem kunst äris ongi oskus kompromisse teha ning õigel hetkel käsi pidurile panna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2008, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing