Habakuk: meeste hulgas on rohkem väga andekaid ja lolle

31. oktoober 2008, 11:49

Estonian Business Schooli (EBS) rektori
Madis Habakuke sõnul on Rikaste TOPis naisi vähe Gaussi kõvera tõttu, mis
kirjeldaberinevate sugupoolte andekust.

"Meeste puhul on see kõver kokku surutud ja järsk ning naiste puhul on see kõver suhteliselt lame. Lahtiseletatult tähendab see, et meeste hulgas on väga andekaid rohkem ja lolle ka rohkem," märkis Habakuk.

Tema sõnul pole naiste hulgas erinevus viletsamate ja paremate vahel sugugi nii suur kui meeste puhul. See on Habakuke arvates sadade tuhandete aastate jooksul nii välja kujunenud, sest naiste pärusmaa on laste kasvatamine ja selleks ei ole vaja teab mis andekust, aga loll ka ei saa olla. Meeste elukutsed on olnud tema sõnul aga hoopis teistsugused ja seetõttu on sellega nii, nagu on.

"Rikaste TOP pole selles mõttes mingi erand. Kui me võtame 500 ettevõtet näiteks kas Standard Poors'i indeksist või Fortune 500st, või võtame valitsused ja ministrid, riigikogud, parlamendid, senatid - täpselt samasugune lugu on igal pool, naiste osatähtsus on väga väike. Kui nüüd tulevikku hüpata, siis väidan, et pisitasa meeste osatähtsus langeb ja naiste oma kõikides valdkondades tõuseb," märkis Habakuk.

Kümne-viieteistkümne aasta pärast on tema sõnul naisi Rikaste TOPi esimeses veerandis rohkem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2008, 12:20
Otsi:

Ava täpsem otsing