Estdomains.com seadis klientide domeenid ohtu

Mariliis Pinn 01. november 2008, 09:42

Ligi 281 000 kliendi domeeninimed ohtu
seadnud Estdomains.com presidendi Vladimir Tšaštšini teine ettevõte Rove Digital
pälvis möödunud aastalt Äripäevalt edukaima IT- ja arvutifirma tiitli.

Kevadel Tartu maakohtus krediitkaardipettuses ning rahapesus süüdi mõistetud Tšaštšin sai sel nädalal USA domeenihaldajalt kirja, et domeene registreeriva Estdomain.com’ga lõpetatakse leping ning firma ligi 281 000 klienti antakse üle mõnele teisele registreerijale, kirjutas Postimees.

Nüüd teatas domeenihaldaja ICANN, et on ajutiselt peatanud Estdomainsiga lepingu lõpetamise, sest Tšaštšin on väidetavalt oma kohtuotsuse vaidlustanud riigikohtus, mille pressinõunik teatas aga Postimees.ee'le, et riigikohus otsustas 7. juulil jätta menetlusse võtmata Tšaštšini asja.

IT-ekspert Peeter Marvet ütles Postimees.ee’le, et ilmselt Estdomaini alt registreerunud inimesed siiski oma kodulehe aadressi ei kaota, sest ICANN edastab need domeenid ise mõne teise registreerija alla.

Interneturvalisuse suurtegijad F-Secure ja McAfee on viimaste aastate jooksul korduvalt juhtinud ICANNi tähelepanu Eesti päritolu Estdomains.com saidile, mis on nende sõnul küberkuritegevuse pesa, kirjutas Securityfocus.

2007. aastal Äripäeva IT-TOPis esikoha pälvinud Rove Digital, mille tegevjuht oli Tšaštšin, klientideks on klikivoogu pakkuvad firmad, kes omavad palju reklaamitellijaid, ka Rove Digitali kliendid on peamiselt Venemaal ja USAs.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2008, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing