Estonia sai põlenguga kahju üle viie miljoni krooni

Mariliis Pinn 01. november 2008, 14:21

10. oktoobril Estonia kaevanduses puhkenud
tulekahju põhjustas ettevõttele vähemalt viis miljonit krooni kahju.

Eesti Energia kütuste ärivaldkonna juhtimisarvestuse osakonna juhataja Meelis Goldberg ütles, et kahjude kokkuarvestamine pole veel lõppenud ja see summa suureneb ilmselt veelgi, kirjutas Põhjarannik. "Võib eeldada, et lõplik kahjunumber jääb 5 ja 10 miljoni krooni vahele," lausus ta.

Goldbergi sõnul tekkis põhiosa kahjudest seoses töötasu maksmisega. "Neil päevil, mil Estonia tulekahju pärast seisis, pidi osa inimesi ikka tööl olema. Toodangut sel ajal ei tulnud, aga töötasu tuli maksta," sõnas ta. Lisakulud kaasnesid ka selle tõttu, et Estonia seiskumise tõttu tuli teistes kaevandamisüksustes teha tööpäevi ka puhkepäevadel, mil tuleb inimestele maksta suuremat tasu.

Estonia kaevanduses puhkes tulekahju 10. oktoobri hommikul. 13. oktoobril alustas kaevandus tööd, ent päev hiljem puhkes tulekahju taas ja seejärel pandi kogu kaevandus kuni 20. oktoobrini seisma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2008, 14:21
Otsi:

Ava täpsem otsing