Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus raamat

  Koostanud: Krista Kodres,Toimetanud: Merike KurisooKirjastus: Eesti Kunstiakadeemia, 2008
  Artiklid käsitlevad Läänemeremaade kirikukunsti ja kirikute arhitektuuri. Kirjutajad on eriala tippspetsialistid-kunstiteadlased Baltimaadest, Põhjamaadest, Poolast, Saksamaalt ning Ameerika Ühendriikidest.
  Raskekaallase teie raamaturiiulil muudab kergemaks asjaolu, et tegu on artiklikogumikuga. Kena on näha, et vana kunsti uurimine pole jäänud ega kavatse jääda uue arhitektuuri ja kunsti popi kostüümi varju.
  Victor MargolinKirjastus: Eesti Kunstiakadeemia, 2008
  Aasta alguses käis ta on ka meil siin Eestis - Eesti Kunstiakadeemias huvilistele esinemas ning andis üliõpilastele disainiteooria kursuse.
  Chicago professor on olnud peamisi disainiuurimise teoreetikuid maailmas viimased 30 aastat ja on ala tõeline staar. Kogumikus arutleb ta disaini olemuse ja uurimise, mineviku ja tuleviku üle.
  Kogumik on jagatud kaheks osaks - disainipraktika ja disainiuuringud. Artiklid on valdavalt sellistel teemadel nagu disain kui poliitiline instrument, jätkusuutlik disain ning disaini ja arenenud tehnoloogia vahelistest suhetest tulenevad probleemid.
  Kogu raamatut läbib autori soov tuua esile mitmesuguste disaini loomise ja sellest mõtlemise viiside omavahelisi alusseoseid.
  Muu hulgas esitab Margolin disaineritele ja uurijatele ettepaneku uue eetilise tegevusplaani loomiseks, mis hõlmaks vastutust kasutajate ees, jätkusuutlikkuse aspekte ning keerulisi küsimusi sellest, kuidas mõistlikul määral rakendada arenenud tehnoloogiat inimelu probleemide lahendamiseks.
  Raamatu väljaandmist on toetanud Ameerika Ühendriikide suursaatkond Eestis ja Eesti Kultuurkapital ning see ilmub "Disainiraamatu" sarjas.
  Üla Koppel, Ingrid RuudiKirjastus: Evald Okase Muuseum, 2008
  Näiteks pildiraamatus. Ja parimas mõttes pildiraamat see stiilne trükis ka on. Teksti võib piltlikult öeldes ühe käe näppudel üles lugeda. Majade, nendevaheliste ruumide ja detailide ülesvõtted annavad edasi vaikse väikelinna rahulikku iseloomu. Tegemist pole edvistava reklaamköitega ega ka ajalooraamatuga. Enamikul lehekülgedel on proovitud püüda kinni hoopis valgust väikelinna väikeste majadega tänavail.
  Pilte ei risusta allkirjad iga maja aadressi, arhitekti nime või mõne ajaloolise seigaga. "Väikeste majade Haapsalu" on rohkem nagu jalutuskäik väikeste majade Haapsalus. Ega tundmatus linnas uidates ju ka majadelt nende arhitektide nimed ja ajaloolised seigad vastu vaata. Need polegi sellise kogemuse jaoks esmatarvilikud elemendid, need väsitaksid. Raamatusse poleks leheküljenumbreidki tarvis olnud.
  Autor: Urmas Oja
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.