Goodyear'i kasum kukkus

Mait Jüriado 03. november 2008, 19:02

Põhja-Ameerika suurim rehvitootja
Goodyear teatas täna kolmanda kvartali majandustulemustest, milles viitas
tarbija ning autotootjate nõudluse vähenemisele.

Ettevõtte puhaskasum oli 31 miljonit dollarit ehk 13 senti aktsia kohta. Analüütikute ootus oli aga 32 senti aktsia kohta. Eelmise aasta samal ajal teeniti 668 miljonit dollarit kasumit ehk 2,75 dollarit aktsia kohta. Aastatagune suur kasum sisaldas ühekordset tulu 517 miljonit dollarit ehk 2,12 dollarit aktsia kohta.

Ettevõte on panustanud viimastel aegadel tipprehvide tootmisse ja müüki ning ponnistused on hakanud vilja kandma. Kvartalis kasvas müük 2% 5,2 miljardi dollarini ning käive rehvi kohta 8%. Goodyear on edukalt kasvatanud rehvide müügihindu, et katta toormehindade kulusid.

Aktsia (GT) hetkel USAs +9,59%

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2008, 19:02
Otsi:

Ava täpsem otsing