Paet: Eesti ja Ameerika suhted saavad olema jätkuvalt head

03. november 2008, 16:18

Välisminister Urmas Paet usub, et Eesti
jaoks ei mängi rolli, milline presidendikandidaat peaks võimule saama ning
on kindel, et meie suhted Ameerikaga saavad olema jätkuvalt head.

Paet on kindel, et Eesti jaoks pole vahet, kumb kandidaatidest peaks võimule saama. „Eesti ja Ameerika Ühendriikide suhted on head ja kindlasti jätkuvad selliselt ka siis, kui uus president on valitud. Olgu selleks siis Obama või McCain. 21. sajandil ei ole ka see üllatus, kui Ameerika presidendiks kandideerib mustanahaline. Arvan, et see on igati positiivne.“

ASi Rakvere Piim peadirektor Jaanus Vihand leiab aga, et Eesti jaoks oleks Obama parem, kuna ta on töövõimekas, energiline ning noorem kui McCain. „Isiklik eelistus puudub. Ei usu, et nahavärv on määrav. See ei mängi rolli. Oluline on hea meeskond ning eelkõige särav ja tark isiksus selle kõige taga.“

FER Kinnisvara osanik Margus Kangur kaldub toetama McCaini. „Olen pidevalt vaadanud kandidaatide debatte ning McCain on rohkem meeldinud. Ei hinda kandidaate nahavärvi järgi.“

AS Uuemõisa Invest juhataja Koit Uus arvas, et ameeriklaste rahulolu oma presidendiga toob ka meile kasu. „Puudub seisukoht, kuid arvan, et hea, kui ameeriklased ise on oma presidendiga rahul, siis on see ka kasulik meile.“

Aripaev.ee küsis täna päevaküsimusena: "Millisest presidendist oleks Eestile rohkem kasu - Obamast või McCainist?"

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2008, 16:27
Otsi:

Ava täpsem otsing