Tallinnas kehvakeste uudistega rallipäev

Romet Kreek 04. november 2008, 00:00

Tallinna börsil valitses esmaspäeval tõusumeeleolu. Reedel turu sulgemise järel tulemused avaldanud Tallinki aktsia läks eile raketiks kätte ära. Aktsia hind tõusis 12,9 protsenti, 5,48 kroonile ehk 0,35 eurole. Tallinki aktsia oli ka sisuliselt ainus käibega aktsia, kuigi 3,9 miljoni kroonine käive ei ole Tallinki aktsia kohta teps mitte suur.

Esmaspäevased uudised just rõõmu ei pakkunud.

Kuna Venemaal ja Ukrainas, aga ka läänes autotehased aastavahetusel seisavad, vähenevad ka alates novembrist Norma tootmismahud. Klientidelt saadud info kohaselt peaks Norma olukord hakkama stabiliseeruma alles tuleva aasta märtsis. Seetõttu tahab Norma rakendada osalist tööaega. Norma aktsia tõusis eile 0,9 protsenti, 53,35 kroonile ehk 3,41 eurole.

Baltika müük kasvas oktoobris mullu sama perioodiga võrrelduna vaid 2 protsenti, 107,7 miljonile kroonile. Kesk-Euroopas kasvas jaemüük 43 protsenti, Ida-Euroopas 17 protsenti, aga Balti riikides vähenes jaemüük 4 protsenti. Baltika aktsia hind tõusis eile 5,1 protsenti, 19,40 kroonile ehk 1,24 eurole.

Kokku tehti 347 tehingut, käivet tuli 7,2 miljonit krooni.

Eluasemete ehitajatel on aga kehvad ajad. Oma eksistentsi eest võitlevad pangad on eluasemelaenu marginaalid nii kõrgeks ajanud, et lausa hämmastav. Niigi kokkutõmbunud turule on see löök allapoole vööd.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing