Romet Kreek • 3. november 2008 kell 22:00

Tallinnas kehvakeste uudistega rallipäev

Tallinna börsil valitses esmaspäeval tõusumeeleolu. Reedel turu sulgemise järel tulemused avaldanud Tallinki aktsia läks eile raketiks kätte ära. Aktsia hind tõusis 12,9 protsenti, 5,48 kroonile ehk 0,35 eurole. Tallinki aktsia oli ka sisuliselt ainus käibega aktsia, kuigi 3,9 miljoni kroonine käive ei ole Tallinki aktsia kohta teps mitte suur.

Esmaspäevased uudised just rõõmu ei pakkunud.

Kuna Venemaal ja Ukrainas, aga ka läänes autotehased aastavahetusel seisavad, vähenevad ka alates novembrist Norma tootmismahud. Klientidelt saadud info kohaselt peaks Norma olukord hakkama stabiliseeruma alles tuleva aasta märtsis. Seetõttu tahab Norma rakendada osalist tööaega. Norma aktsia tõusis eile 0,9 protsenti, 53,35 kroonile ehk 3,41 eurole.

Baltika müük kasvas oktoobris mullu sama perioodiga võrrelduna vaid 2 protsenti, 107,7 miljonile kroonile. Kesk-Euroopas kasvas jaemüük 43 protsenti, Ida-Euroopas 17 protsenti, aga Balti riikides vähenes jaemüük 4 protsenti. Baltika aktsia hind tõusis eile 5,1 protsenti, 19,40 kroonile ehk 1,24 eurole.

Kokku tehti 347 tehingut, käivet tuli 7,2 miljonit krooni.

Eluasemete ehitajatel on aga kehvad ajad. Oma eksistentsi eest võitlevad pangad on eluasemelaenu marginaalid nii kõrgeks ajanud, et lausa hämmastav. Niigi kokkutõmbunud turule on see löök allapoole vööd.

Hetkel kuum