Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinnas kehvakeste uudistega rallipäev

  Tallinna börsil valitses esmaspäeval tõusumeeleolu. Reedel turu sulgemise järel tulemused avaldanud Tallinki aktsia läks eile raketiks kätte ära. Aktsia hind tõusis 12,9 protsenti, 5,48 kroonile ehk 0,35 eurole. Tallinki aktsia oli ka sisuliselt ainus käibega aktsia, kuigi 3,9 miljoni kroonine käive ei ole Tallinki aktsia kohta teps mitte suur.
  Esmaspäevased uudised just rõõmu ei pakkunud.
  Kuna Venemaal ja Ukrainas, aga ka läänes autotehased aastavahetusel seisavad, vähenevad ka alates novembrist Norma tootmismahud. Klientidelt saadud info kohaselt peaks Norma olukord hakkama stabiliseeruma alles tuleva aasta märtsis. Seetõttu tahab Norma rakendada osalist tööaega. Norma aktsia tõusis eile 0,9 protsenti, 53,35 kroonile ehk 3,41 eurole.
  Baltika müük kasvas oktoobris mullu sama perioodiga võrrelduna vaid 2 protsenti, 107,7 miljonile kroonile. Kesk-Euroopas kasvas jaemüük 43 protsenti, Ida-Euroopas 17 protsenti, aga Balti riikides vähenes jaemüük 4 protsenti. Baltika aktsia hind tõusis eile 5,1 protsenti, 19,40 kroonile ehk 1,24 eurole.
  Kokku tehti 347 tehingut, käivet tuli 7,2 miljonit krooni.
  Eluasemete ehitajatel on aga kehvad ajad. Oma eksistentsi eest võitlevad pangad on eluasemelaenu marginaalid nii kõrgeks ajanud, et lausa hämmastav. Niigi kokkutõmbunud turule on see löök allapoole vööd.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ka ettevõtted vajavad elektrihinna käest päästmist
4000eurose elektrihinna välguvalguses paistab üpris vältimatu, et ka äritarbijatele tuleb rängad summad moel või teisel kompenseerida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
4000eurose elektrihinna välguvalguses paistab üpris vältimatu, et ka äritarbijatele tuleb rängad summad moel või teisel kompenseerida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg lõpetas päeva plusspoolel
USA aktsiaturg lõpetas neljapäevase kauplemispäeva plussis, olles päeva alguses ka miinuspoolel kaubelnud.
USA aktsiaturg lõpetas neljapäevase kauplemispäeva plussis, olles päeva alguses ka miinuspoolel kaubelnud.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Valitsus tahab inimeste telefonidesse asukohapõhiselt ohusõnumeid saata
Valitsus kiitis täna heaks elektroonilise side seaduse (ESS) muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua õiguslikud eeldused ohualapõhise kiire ohuteavituse süsteemi (AKOS) kasutuselevõtuks. Ohuteavituse süsteem valmib hiljemalt 2023. aasta veebruaris.
Valitsus kiitis täna heaks elektroonilise side seaduse (ESS) muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua õiguslikud eeldused ohualapõhise kiire ohuteavituse süsteemi (AKOS) kasutuselevõtuks. Ohuteavituse süsteem valmib hiljemalt 2023. aasta veebruaris.
Selgus käes: elektri hinnaralli tekitas naeruväärselt väike puudujäänud kogus elektrit Leedukate pakkumine polnud börsile aktsepteeritav
Baltikumis jäi puudu kõigest 2,14 megavatt-tundi elektrit, et 4000eurone elektri tunnihind ära hoida. Leedu energiafirma Ignitis tegi tiputundideks küll pakkumised, kuid need turule ei sobinud.
Baltikumis jäi puudu kõigest 2,14 megavatt-tundi elektrit, et 4000eurone elektri tunnihind ära hoida. Leedu energiafirma Ignitis tegi tiputundideks küll pakkumised, kuid need turule ei sobinud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.