Ahtisaari: uued kriisid ei ole välistatud

Hille Tressum 06. november 2008, 21:16

Nobeli rahupreemia laureaat, rahuvahendaja
ja endine Soome president Martti Ahtisaari ei välista uute kriiside teket
lähiajal, kuid peab esmatähtsaks seniste pikaleveninud kriiside lahendamist.

Ahtisaari kinnitas, et Lääneriikidel on halb komme kriise mitte lahendada, mille tagajärjel need muutuvad igaveseks, vahendas ERR Uudised.

Külmutatud kriiside hulgas on tuntuim ilmselt Iisraeli-palestiinlaste kriis ja lahendamist ootab ka Küprose kriis ning rahu pole tulnud veel paljudes pikaaegseis pingekoldeis. Martti Ahtisaari kinnitusel on selliste kriiside lahendamine täiesti võimalik, mida tuleks ka teha, sundides ja ahvatledes osapooli läbirääkimistele.

Ahtisaari loodab, et kriise aitab lahendada ka USA vastvalitud presidendi Barack Obama poliitika, mis tema lubaduste kohaselt on suunatud koostööle ja kokkuleppeile. Endine riigipea lises, et hoolimata Venemaa ägedast retoorikast uut külma sõda oodata ei ole - selleks on Venemaa ja Lääs teineteisest liiga sõltuvad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. November 2008, 21:16
Otsi:

Ava täpsem otsing