Börs: taas hoogne kukkumine Aasias

06. november 2008, 08:22

Hiljutised head ajad panid juba unustama
järske aktsiate liikumisi allapoole. Need ajad ei ole veel möödas.

Täna tuli Aasia ettevõtetelt ridamisi kasumihoiatusi, mille peale aktsiad madalamate hindadega hoogsalt pakuti. News Corpi aktsia kukkus 19 protsenti. Cathay Pacific Airlines kukkus 12 protsenti. Izuzu aktsia kukkus, kuna ettevõte kaebas, et tugev jeen lööb tulemusi.

„Nõrgemad tulemused kasvatavad konsensust, et maailm läheb majandussurutisse,“ ütles Mizuho Asset Managementi fondijuht Seiichiro Iwamoto Bloombergil, kes tegeleb selliste ettevõtete aktsiate ostmisega, kes ei sõltu ekspordist. „Elektroonikakomponendid ja autod on tööstusharud, mille suhtes investorid peaksid mures olema.“

Jaapani aktsiaturg kukkus 7,4 protsenti, Hongkong 6,4 protsenti, Hiina 2,3 protsenti, Taiwan 5,7 protsenti, Korea 8,3 protsenti, Austraalia 4,3 protsenti, Tai 2,6 protsenti, Indoneesia 4,1 protsenti, India 2,6 protsenti, Singapur 3,5 protsenti ja Malaisia 2,6 protsenti. Vietnam säras 0,4 protsendise tõusuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. November 2008, 08:22
Otsi:

Ava täpsem otsing