Q Vara juht kirjutas maja naise nimele

Anne Oja 07. november 2008, 00:00

Kui varem oli Q Vara juhi Alo Lillepea ja tema abikaasa Kristi Lillepea Saue maja ühisomandis, siis 31. oktoobrist kuulub see ainult Kristile. Kinnistusregister kajastas omandisuhete muutumist üleeile. Saue vallas asuv 1839 ruutmeetri suurune kinnistu on koormatud kolme hüpoteegiga Sampo Panga kasuks. Hüpoteekide kogusumma on 3,3 miljonit krooni.

Samal päeval, 31. oktoobril seadis Alo Lillepea vend Ivo Lillepea Viimsi Pärtelpõllu kinnistu hiigelhüpoteegiga Carmen Kassi ja Jürgen Järviku kasuks.

Kohtunikuabi Liane Adamson kandis eile kinnistusregistrisse 31. oktoobril seatud hüpoteegi summas 23 469 900 krooni Kassi ja Järviku ühisfirma Novaator Investi kasuks. Teatud tingimustes kaitseb äripartnerite kasuks seatud hiigelhüpoteek kinnistu omanikku vaenulike võlausaldajate rünnakute eest.

Kokku kontrollib Novaator Invest hüpoteekide kaudu kolme Q Varaga seotud kinnistut, hüpoteekide kogusumma ületab 62 miljonit krooni.

Kolmandas kvartalis teenis börsil noteeritud võlakirjadega Q Vara rohkem kahjumit, kui oli firma käive.

Eilse seisuga näitab maksehäireregister, et Q Ehituse kõrval on maksuvõlg tekkinud ka Q Varal endal ning see ületab miljonit krooni. Seejuures on Q Vara juba mitu kuud võlgu paljundustöödega tegelevale osaühingule Jajaa.

Lillepead eile kommentaaripalvele enne lehe trükki minemist ei vastanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing