Romet Kreek • 6. november 2008 kell 22:00

Tulemused käisid alla kahel ettevõttel

Tallinna börsil tegi eile ilma vaid Tallinki aktsia, mille hind taandus 23,3 miljoni kroonise käibega 4,7 protsenti, 6,42 kroonile ehk 0,41 eurole.

Kuid kohe, kui kauplemine läbi sai, hakkasid ka tulema ettevõtete majandustulemused. Otsa tegi lahti Ekspress Grupp, kes raporteeris III kvartali kasumi 38protsendisest kukkumisest aastagause ajaga võrrelduna, 12 miljonile kroonile. Käive kasvas samal ajal 15 protsenti, 295 mln kroonile. Intressikulud kasvasid 5,5 miljonilt kroonilt 13,9 miljonile kroonile. Intressitõusu taga on suure laenuga Delfi ja Maalehe omandamine, milleks võeti 674,4 mln krooni laenu. Septembri lõpuks oli laenu jääk kahanenud 587,3 mln kroonile.

Olympic EG, mis ei ole nii sõltuv Baltimaade käekäigust, suutis üle trumbata meeletu kasumi kukkumisega isegi Ekpress Gruppi. Olympicu kasum kukkus 94 protsenti, kuuele miljonile kroonile. Käive kasvas samal ajal 3,3 protsenti, 676 mln kroonile.

Kolmandas kvartalis toimus oluline regulatoorse mõju halvenemine mõnes riigis suitsetamiskeelu tõttu, Leedus aga vajaduse tõttu registreerida kasiinode külastajad.

Ettevõte prognoosis, et 4. kvartalist tuleb aasta tugevaim tulemus, kuna varem on toimunud restruktureerimine.

Meeldivad ei olnud kummagi tulemused.

Hetkel kuum