Forbes: olen pigem pullimeeleolus

Kertu Ruus 07. november 2008, 16:32

Forbesi president ja toimetaja Steve Forbes
oli eile Washingtonis toimunud investorite üritusel Money Show aktsiaturgude
taastumise osas üldiselt optimistlik. "Ebakindlus on turgusid peksnud ja
kui mingi selgus majja saab, siis investorid teavad, mida neil teha tuleb,"
sõnas Forbes.

Teisedki ürituse peaesinejad andsid pigem nõu oma aktsiaportfelli täiendada. Barron’si president ja toimetaja Ed Finn nentis, et tema nõuanne väikeaktsionärile on "Osta ja hoia", ainult portfelli sisu peaks kriitilise pilguga üle vaatama, et see ikka ajaga kaasas käiks.

Kõnelejad nägi mitmeid positiivseid märke finantsturgudel, eelkõige toodi välja seda, et laenuturud on sulama hakanud. Tuntud CNBC saatejuht Lawrence Kudlow märkis olulisimate positiivsete arengutena ära naftahindade järsu alanemise ja dollari taastumise.

Samas tunnistasid paljud ettekandjad, et nii hullu turgu pole nad oma eluajal näinud. Barron'si Ed Finn ütles, et tema on 30 aastat turgusid jälginud, aga nii jubedat aega pole tema silmad varem näinud. "Hirmutavaks teeb asja muidugi süsteemse kollapsi oht," sõnas ta. Ka Forbes kinnitas, et polnud varem näinud, et süsteem lakkab töötamast. "Päästeplaan lihtsalt tuli teha," kinnitas ta oma poolehoidu USA otsusele 700 miljardi dollariga finantsasutusi aidata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2008, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing