Honda robotabiline kõnnib sinu eest trepist üles VIDEO

10. november 2008, 22:38

Honda robootikaosakond esitles uut veidrat
seadet, kõnniabilist, mis võiks aidata vanureid või inimesi, kes peavad töötama
terve päeva püstijalu.

Tuleb vaid panna jalga jalanõud, mis on ühendatud veidrate jalgadega ning istuda sadulasse. Jalgratta sadulat meenutav tugi toetab kõndija keharaskust ning tehisjalad vähendavad koormust jalalihastele ning puusaliigestele. Abi pole seadmest mitte ainult kõndimisel vaid näiteks ka järjekorras seismises või kükitamisel, kirjutas New Scientist.

Koos kingade ja akuga kaalub seade 6,5 kilo. Ühe laadimiskorraga peavad akud vastu kaks tundi.

Kõnniabi on üks järjekordne Honda üheksa aastat väldanud liikumisabi tehnoloogiate programmi tulem. Seadme puhul on kasutatud inimrobot ASIMOni viinud kõnniuuringute tulemusi. Seni pole Honda veel teatanud, millal võiks sellised abiseadmed turule jõuda, kuid katseseadmete igakülgsed katsetused algavad juba sel kuul.

Nii on kavas katsetada seadet Saitama autotehase liinitööliste peal, kellel tuleb pika tööpäeva jooksul pidevalt püstijalu tööd teha. Robotjalgadest poleks abi küll halvatutele, kuid need võivad osutuda kasulikuks neile, kellel on nõrgad jalalihased või kes taastuvad õnnetustest või lõikusest.

Jaapan on maailma kiiremini vananeva rahvastikuga riik ning vajadus taoliste seadmete järele kasvab üha.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2008, 11:37
Otsi:

Ava täpsem otsing