Taal: kas Läti riik on usaldusväärne?

10. november 2008, 15:08

Ettevõtja Olari Taal leiab, et panga puhul
on tähtis emamaa kogemus ning tema sõnul ei ole mingit kahtlust, et
Skandinaavia pangad on kindlamad kui lätlaste Parex pank.

"Kui õiglaselt öelda, siis Swedbank ei ole meile oma olukorrast päris tõeselt rääkinud, see on nende usalduse alla toonud. Parem karm tõde, kui ilus vale. Panga äri on usaldusäri. Kindlasti on meie pangad paremas seisus, kui seda Parex on. Arvan, et Parex ei ole nüüd usaldusväärsem. Kui ta sellises seisundis on, siis näitab see seda, et asjad ei ole korras. Klientides ei ärata see usaldusväärsust," vastas Leiburi juhatuse esimees ja tegevdirektor Ants Promann aripaev.ee päevaküsimusele, kas Parex on nüüd usaldusväärsem. Olari TaalOlari Taal

Ettevõtja Olari Taal ütles, et: „Kas Läti riik on usaldusväärne? Ei tahaks siin küll spekuleerida, kuid arvan, et tähtis on emamaa kogemus ning ei ole mingit kahtlust, et Skandinaavia pangad on kindlamad kui lätlaste Parex pank.“

Mainor AS omanik Ülo Pärnits arvas, et Parex on nüüd usaldusväärsem, kuid Skandinaavia pankadega teda võrrelda ei saa. "Ilmselt muidugi, aga kui usaldusväärne, seda ei oska öelda. Kindlasti pole ta nii usaldusväärne kui seda on Eestis tegutsevad Rootsi pangad."

Läti riik otsustas laupäeval erakorralisel istungil riigi kontrolli alla võtta Läti ühe suurima panga Parex banka, millel on filiaal ka Eestis.

Läti riik otsustas laupäeval erakorralisel istungil riigi kontrolli alla võtta Läti ühe suurima panga Parex banka, millel on filiaal ka Eestis. Läti ainus riigile kuuluv pank Latvijas Hipoteku Un Zemes Banka ehk Hüpoteegi- ja maapank ostab 51% Parexist 2 lati eest, teatas laupäeval Läti rahandusministeerium.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2008, 16:24
Otsi:

Ava täpsem otsing