Teemantide hinnad langevad

10. november 2008, 13:57

Teemantide hinnad on tegemas sel aastal
esimest langust viimase viie aasta jooksul ning USA tööpuuduse kasv põhjustab
hinnalanguse jätkumist ka järgneval aastal, kirjutab Bloomberg.

Investeerimispanga RBC Capital Markets Möödunud nädalal avaldatud analüüsi kohaselt kahanevad teemantide hinnad 2009. aastal 15 protsenti. Lõplikku hinnangut selle aasta kohta on veel mõnevõrra vara avaldada, sest 50 protsenti teemantjuveelidest müüakse aasta viimases kvartalis. Maailma suurima teemanditootja DeBeersi nõukogu esimehe Nicky Oppenheimeri sõnul pole nad veel võimelised globaalse majanduskasvu aeglustumise mõju teemanditööstusele hindama.

Haruldane roosa teemant Rio Tinto teemantide büroos Jaapanis Haruldane roosa teemant Rio Tinto teemantide büroos Jaapanis Haruldane roosa teemant Rio Tinto teemantide büroos Jaapanis. Haruldane roos teemant Rio Tinto teemantide büroos Jaapanis. Haruldane roosa teemant Rio Tinto teemantide büroos Jaapanis.Bloombergi koostatud graafiku kohaselt langesid teemantide hinnad viimati 2003. aastal, kui tööpuudus USAs kerkis 6,3 protsendini. Sel reedel teatas USA tööministeerium tööpuuduse kasvust 14 aasta kõrgeimale tasemele 6,5 protsendile.

USA moodustab peaaegu poole teemantjuveelide globaalsest turust
Haruldane roosa teemant Rio Tinto teemantide büroos Jaapanis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2008, 21:08
Otsi:

Ava täpsem otsing