Wall Streetilt kaob veel 70 000 töökohta

10. november 2008, 11:29

Investeerimispankade juhid ning
analüütikud, kes on lõpetamas uue aasta eelarve kokkupanekut, valmistuvad
ainuüksi USA investeerimispanganduses 70 000 töökoha likvideerimiseks, kirjutab
Financial Times.

Eeltoodud number lisandub juba 150 000 töökohale, mis on globaalsest finantssektorist juba kadunud, kirjutab ajaleht. Töökohtade kaotus paistab kontsentreeruvat investeerimispanganduse ning kauplemissektorites, sest krediidikriis kapitalituru praktiliselt seisanud ning ülevõtmiste-ühinemiste turg on samuti kokku kukkunud.

Paljud USA pangad on juba teatanud koondamistest. Citigroupil käib 23 000 töökoha likvideerimine, Merryll Lynch on koondanud hinnanguliselt 5700 töökohta ehk üheksa protsenti personalist, aga Morgan Stanley on vähendanud 4400 töökohta. Need numbrid lisanduvad 23 000 töökohale, mis on hinnanguliselt juba kadunud pärast investeerimisfirmade Bear Stearns ja Lehman Brothers kokkukukkumist.
Kuid järgmisel aastal koondamislaine jätkub. USA suurpankade juhtide sõnul on seal üksi oodata 70 000 töökoha kaotamist. Analüütikute hinnangul on suuremateks teatajateks Merryll Lynch ning Citigroup ning lisaks väiksemad maaklerfirmad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2008, 11:29
Otsi:

Ava täpsem otsing