American Express pangaks

11. november 2008, 16:14

USA suurim krediitkaardipakkuja American
Express sai USA keskpangalt (Fed) loa hakata tegutsema pangana.

Ümberregistreerimine annab ettevõttele ligipääsu valitsuse päästepaketile, mida tänu kasvavatele krediitkaardivõlgnike pankrottidele juba üsna hädasti vaja läheb. Fed jättis ära tavalise 30-päevase ooteperioodi viidates ebatavalisele olukorrale turgudel.

American Express avaldas, et kolmanda kvartali jooksul ei suutnud oma krediitkaardivõlgasid tagasi maksta pea kaks korda enam võlgnikke võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

American Expressil on varasid umbes 127 miljardi dollari eest ning kaks pangaüksust – American Express Centurion Bank, mis tegutses tööstuslaenude valdkonnas ja American Express Bank. Kommertspangaks konventeeritaksegi just Centurion.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2009, 11:02
Otsi:

Ava täpsem otsing