Haigekassa põlgas ära odavaima pakkumise

Riina Beljajev 12. november 2008, 00:00

Odavaima pakkumise teinud PW Partnersi tegevjuht Peeter Võrk tõdes, et neil on avaliku sektoriga viimasel ajal kehvad kogemused: küsitakse hinnapakkumist ja pärast saadetakse üherealine vastus, et te ei osutunud võitjaks.

Haigekassale hinnapakkumist tehes katsetas PWP nimelt võimalikult madala hinnaga, et näha, kas ka seekord tõmmatakse vesi peale. "Selgus, et võitis ligi kolm korda kallim pakkumine, mis on naeruväärne," ütles Võrk.

Haigekassa personaliosakonna juhataja Anne-Ly Mendeli sõnul oli nende tingimus see, et 224 töötajat saaks küsimustikku elektrooniliselt täita. Siiani oli haigekassa teinud rahulolu-uuringut paberil ja oma küsimustikuga. "See vorm on oma aja ära elanud," põhjendas Mendel teenuse sisseostu vajadust.

PW Partnersi vastus sisaldas koos hinnapakkumisega ka kirjeldust, kuidas küsimustikku täita saab. Miks aga odavam pakkumine siiski valituks ei osutunud?

"Kuna meil puuduvad kogemused, siis ei saanud nende kolme pakkumise põhjal küll öelda, et PW Partnersil oleks hea uuring," nentis haigekassa personalijuht. Tema sõnul sai firmale komistuskiviks liigne pealiskaudsus, valituks osutunud Tripod Grupp OÜ pakkumine oli kõige põhjalikum - selgitati ära ka, miks just nende uuring on kõige sobilikum.

"Meilt ei küsitud mingeid täpsustusi ega selgitusi, mis näitab selgelt, et puudus huvi osta teenus odavamalt," ütles Võrk.

Eelmised kolm aastat Eesti Konsultantide Assotsiatsiooni presidendi kohuseid täitnud Võrk rääkis, et PW Partners on 16 aastat turul olnud ja nad teevad kogu aeg sarnaseid uuringuid ning hinnapakkumisi vastavalt tellija soovile. Ka haigekassa päringule vastas firma konkreetselt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing