Londoni riskifond ostis suure portsu Tallinna Vee aktsiaid

Veel möödunud teisipäeva seisuga kuulus Parvus Asset Managementile vaid 1,99 protsenti Tallinna Vee aktsiatest. Nüüd on fondi osalus Tallinna Vees 11 protsenti. Aripaev.ee andmetel olid müüjaks Nordea Panga Soome kliendid.

Eelmise nädala alguses tehti Tallinna Vee aktsiatega 106 miljoni krooni suurune tehing, mis annab alust oletada, et osa aktsiaid müüdi ka börsiväliselt. 700 000 väärtpaberit vahetas teisipäeval omanikku hinnaga 151,77 krooni aktsia.

Tallinna Vee finantsdirektor Siiri Lahe ütles aripaev.ee-le, et oma osalust veefirmas suurendanud Londonis baseeruv riskikapitalifond Parvus Asset Management LLP on Tallinna Vee juhtidega regulaarselt kohtunud juba alates 2005. aastast.

"Aga nad ei räägi meiega läbi enne oma ostu tegemist," lisas ta.

Kokkusaamised on toimunud investorkohtumisteraames.

Lisaks rääkis Lahe, et teine Londonis baseeruv riskikapitalifond Ako Capital on samuti järjepidevalt huvi veefirma vastu üles näidanud.

Reedel sulgus Tallinna Vee aktsia 153,34 kroonil, aktsia käibeks kujunes 119 600 krooni.

Hetkel kuum