Romet Kreek • 16. november 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Parexi nädal meil väga hull ei olnud

Eelmine nädal möödus Balti börsidel Parexi päästmise tähe all, mis sai alguse juba möödunud nädalvahetusel.

Kui varem olid pankade päästmised meist suhteliselt kauged nähtused, siis nüüd tuli see otse Baltimaade õuele. Balti börsidel oligi eelmine nädal eriti hull pangaaktsiatele, mida õnneks Tallinna börsilt ei leia.

Leedu Snoras kukkus nädalaga 38%. DnB NORD Bankase aktsia põrus 29%. Ukio Bankase aktsia kukkus 39%. Lätis kukkus Kraibanka aktsia 32%. Ukio oli Leedu põhinimekirja nädala suurim kukkuja, Lätis Kraibanka põhinimekirja ei kuulu, kuid lõi seal kõiki jõudsalt. Läti põhinimekirjas kukkus enim SAF Tehnika - 27%.

Tallinna börsi suurim kukkuja oli Tallinna Kaubamaja aktsia, mille hind kukkus 20%. Tallinnas lõpetasid nädala langusega 15 ettevõtte aktsiad, tõusjaid oli kolm. Ebalikviidne Starmani aktsia tõusis 11%, Kalevi oma 1% ja ainus reaalselt suure käibega ostetud Tallinna Vee aktsia kerkis 1%.

Läti lühikeses põhinimekirjas tõusjaid ei olnud - parim oli eelmine nädal Grindeksile, mille aktsia langes 5%.

Leedu 17pealises põhinimekirjas leidus kaks tõusjat: Vilkyiu piimakombinaat +4% ja Sanitas +2%. Pankadega võistles kukkumises edukalt investeerimispank Invalda (-28%) ja põllumajanduskompanii Agrowill (-24%).

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt