Peaminister soovitas Laari tegevuse kohta küsida Laarilt

17. november 2008, 16:47

Peaminister Andrus Ansip vastas
riigikoguliikmete arupärimisele Mart Laari Gruusia tegevuse kohta, et kellel on
huvi Laari tegemiste vastu võiks seda otse temalt endalt küsida.

„Üleüldse on mulle kaunis raskelt arusaadav, miks te ei küsi oma küsimusi otse Mart Laarilt,“ ütles peaminister ning lisas, et ei tema ega välisministeerium ei ole seotus Laari tegevusega Gruusias.

Ansipi sõnul on riigikogu liige Mart Laar Gruusias presidendi nõunik majandusreformide ala ja tema töö-, sõidu- ja elamiskulud tasub Gruusia Presidendi Kantselei. „Projekti alguses oli Mart Laari tegevus finantseeritud osaliselt ka ÜRO Arenguprogrammi kaudu, kuid minu teada ei ole Mart Laaril alalist esindajat Gruusias,“ vastas peaminister riigikogu liikmete Vladimir Velmani, Olga Sõtniku, Nelli Privalova, Kalev Kallo, Eldar Efendijevi, Enne Eesmaa, Inara Luigase, Tiit Kuusmiku, Heimar Lengi, Marika Tuusi, Lauri Laasi ja Valeri Korbi poolt 8. oktoobril esitatud arupärimisele.

Riigikogu liige Lembit Kaljuvee ütles, et Äripäevast võib lugeda, et Mart Laat toob Gruusiast veini ning tahaks selles osas peaministri seisukohta. „Kui tahate veini küsida, siis oleks mõttekam küsida seda selle inimese käest, kellel on veini mitte peaministri käest,“ vastas Andrus Ansip sellele küsimusele.

Riigikogu liiget Olga Sõtnikut huvitas, et kas Mart Laaril ei või riigikoguliikme töö ja Gruusia presidendi nõustamise vahel tekkida huvide konflikti. Peaministri arvates oskab sellele küsimusele täpselt vastata Laar isiklikult, sest tema teab rääkida suhete iseloomust Gruusia presidendiga. Ansip seal enda sõnul mingit konflikti ei näe.

„Minu tarkust läheb eesti vabariigis vaja,“ vastas peaminister riigikogu liikme Lauri Laasi küsimusele, milles viimane viitas Ansipi ülevoolavale tarkusele ning nõudis aru, kas Ansip on endale ka riigi välja valinud, mida nõustama minna.

Peale peaministri sõnavõttu astus riigikogu ette Andres Herkel, kes tõdes, et selline arupärimine Mart Laari tegevuse kohta on „üpris õel“ ning nimetas, et Laaril ei ole oma tegevuse koha pealt midagi häbeneda. „Küll aga selle arupärimise niisugusel kujul esitajatel,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2008, 20:16
Otsi:

Ava täpsem otsing